Het eigentijdse karakter, gecombineerd met een diepgaande aanbidding stijl en Bijbelvaste waarden voorzag duidelijk in een behoefte. En God bevestigde elke stap met tekenen en wonderen.

OPRICHTING

In 1991 zijn Richard en Jannie Klomp uitgezonden om een Rafaëlgemeente te starten in Amersfoort. Op 13 december 1992 was de eerste samenkomst een feit. De nieuwe gemeente kwam samen in een klein houten gebouwtje van de vogelvereniging en groeide al snel.

Het eigentijdse karakter, gecombineerd met een diepgaande aanbidding stijl en Bijbelvaste waarden voorzag duidelijk in een behoefte. En God bevestigde elke stap met tekenen en wonderen.

LOCATIE

Enkele jaren later werd de ‘Rehobothkerk’ in het Soesterkwartier omgedoopt tot ‘Rafaël Evangelisch Centrum’. De kerk bood ruimte aan 400 mensen. Een aantal jaren later werd het aantal diensten uitgebreid: alleen met dubbele zondagochtend diensten konden we iedereen een plaats bieden.

19 Jaar na de eerste bijeenkomst kochten we de huidige locatie aan de Kosmonaut 2. Er volgde eerste een intensieve verbouwing: van bedrijfshal naar kerkruimte. De burgemeester opende het gebouw en het was groot feest voor de gemeente. De kerkzaal heeft zo’n 900 zitplaatsen en er is ruimte voor meer dan 300 kinderen van 0 tot 12 jaar in het bijgebouw. We zijn heel blij met dit gebouw.

UITZENDEN

In de afgelopen jaren zijn veel zendelingen vanuit onze gemeente naar andere delen van de wereld gegaan. En er zijn drie dochtergemeenten opgericht die allemaal hun eigen plekje hebben gekregen in onze brede Rafaëlfamilie.

De leiding van onze gemeente bestaat nu uit een Voorgangers Team, een breed Geestelijk Leiderschap Team (dat zich bezighoudt met de geestelijke koers van de gemeente) en een Praktisch Leiderschap Team (dat de verantwoordelijkheid draagt voor alle operationele zaken). We zijn klaar voor een nieuwe fase van groei. Op elk terrein.